Sunday, 16 April 2017

Launch of "Polygon", 2nd album by EHCE



(Erik Hove Chamber Ensemble)
April 15, 2017 @ Café Résonance – 6pm; opening with AWST (Anna Webber Simple Trio)

Lancement de «Polygon», deuxième album d’EHCE
(Erik Hove Chamber Ensemble)
15 Avril, 2017 @ Café Résonance – 18h00; avec AWST (Anna Webber Simple Trio) en première partie!

A co-presentation of Inner Circle Music and the Montreal OFF JAZZ Festival
Une co-présentation d’Inner Circle Music et de L’ OFF Festival de Jazz de Montréal.


Anna Webber Simple Trio:
Anna Webber - tenor sax, flute / sax ténor, flûte
Matt Mitchell - piano / piano
John Hollenbeck - drums / batterie
Her music situates itself in the overlap between avant-guard improvisational jazz and contemporary classical. Melodic moments alternate with moments of frenzy. Her band mates keep pace with amazing virtuosity in their respective instruments.
Sa musique se situe dans le chevauchement entre le jazz d'improvisation d'avant-garde et le classique contemporain. Les moments mélodiques alternent avec des moments de frénésie. Ses compagnons de bande suivent le rythme avec une virtuosité incroyable dans leurs instruments respectifs.

Erik Hove Chamber Ensemble:
Erik Hove - sax, flute, clarinet, electronics / sax, flûte, clarinette, électronique
Anna Webber - flute, alto flute / flute, flûte alto
Andy King - trumpet / trompette
Krisjana Thorsteinson - oboe / hautbois
Krista Martynes - clarinet, bass clarinet / clarinette, clarinette basse
Yubin Kim - violin / violon
Jean René - viola / alto
Jane Chan - cello / violoncelle
Rémi-Jean Leblanc - double bass / contrebasse
Evan Tighe - drums / batterie
Like a master chef or a skilful alchemist, Erik Hove skilfully mixes elements from the worlds of modern jazz, contemporary classical and ambient electronic to create a music that would please enthusiasts from all worlds mentioned. Each piece was multilayered and complex. All of the musicians in the ensemble were up to the task and had fun performing it. It was also fun to listen to as well.




Comme un chef de cuisine ou un alchimiste habile, Erik Hove mélange habilement des éléments des mondes du jazz moderne, du classique contemporain et de l'électronique ambiante pour créer une musique qui ferait plaisir aux enthousiastes de tous les mondes mentionnés. Chaque pièce était multicouche et complexe. Tous les musiciens de l'ensemble étaient à la hauteur de la tâche et s'amusaient à l'exécuter. Il était aussi amusant de l'écouter.